Fiber Paneller Nasıl Uygulanır?

Fiber Paneller Nasıl Uygulanır
 MALZEMELER
– Matkap uçları (3-8 mm) – Elektrikli ağaç testeresi
-Tornavida ya da şarjlı matkap
– Metre – Fırça (Rötuş işlemleri için)
– Vida cıvata (Matkap uçlu vida) – Kalem -Macun (Mastik, ürünle beraber yollanır.)
-Boya ( Rötuş işlemleri için gerekir, ürün ile yollanır.)
Fiber Paneller Nasıl Uygulanır?
1) Fiber panelin uygulanacağı duvar ölçülür.
2) Uygulama alanına kaç fiber panel harcanacağı adet olarak hesaplanır.
Fiber Paneller Nasıl Uygulanır?
3) Fiber Panel ölçtüğünüz duvara göre ağaç testere kullanılarak kesilir.
4) Duvar paneliniz dübel ve vida kullanılarak şarjlı matkap ile derz aralarına yakın yerlerden duvara vidalanır.
    Panel durumuna göre  20 ye yakın vida ile 50 cm aralıklar ile vidalayınız.
   İki duvar paneli arasını, 3-5 mm olarak bırakınız 32 mm / 8 mm’lik dübel,  5-5 YHB vida  (matkap uçlu vida) kullanınız.
 5) Mastik ürün ile gönderilen sertleştirme malzemesi ile karıştırıp, panelleri yerine vidalama yaparak paneller arası
birleşim yerlerine dikkat ederek spatula yardımı ile yukarıdan çapraz şeklinde mastik ile yavaş yavaş kapatınız.Her bir panel için yaklaşık 700 gram mastik kullanarak araları kapatınız.
Fiber Paneller Nasıl Uygulanır?
6) Ürüne uygulanan mastik kuruduktan sonra, rötuş boyası ile yavaş yavaş kapatınız. Panel başına yaklaşık 350 gram boya gerekir.Boyama işlemini tabanca ya da fırça ile yapabilirsiniz.Boyanan yerler kuruduktan sonra bütün bir panel görüntüsü elde edeceksiniz.
AVANTAJLARI;
Kabası bitmiş inşaatlarda kullanılabilir. Boyama ve izolasyon yapmaya gerek duymadan kullanılabilir. İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Yağmur, güneş, soğuk, sıcak gibi dış etkenlerden etkilenmez. Ürünün görünüşü doğal taş şeklindedir. Doğal taşın ağırlığına göre oldukça hafif  uzun ömürlüdür. Doğal taşa göre dökülme yapmaz derzlerinde boşluklar oluşmaz. Esnek yapısı gereği kemer ve tonoz alanlarda uygulanabilir. Şömine ve bahçe duvarlarına kaplanabilir. Fiber panel vidala özelliği sayesinde dekorasyon değişikliği gereken yerlerde rahat sökülür ve başka bir yere uygulanabilir. Rahat kesilir delinir, kaplanan bölgede üzerine bir şeyler asılabilir. Fualarda, stand alanlarında, vitrinlerde dekorasyonu kolaylaştırır, malzemeler kolayca taşınıp , sökülüp takılabilir. Kaliteli görünüm sağlar. Montaj yapılan duvarda vida delikleri dışında zarar oluşturmaz. İnşaatlarda olan çimento ve inşaat kirlilikleri panelde olmaz. Kolay demontesi sayesinde sökülebilir. Sonrasında yeniden kesilerek başka yerlere uygulanır. Yapıda olması gereken inşaat izinlerine ihtiyaç yoktur. Taş uygulamaları gibi değildir., Pratik, hafif, uzun ömürlüdür.
  FİBER PANEL TEKNİK ÖZELLİKLERİ Polyeste fiberglas Taşların tozundan imal edilir. Görünümü dokusu birebir doğal taş gibidir. 5-8kg/m2 ağırlığında, kalınlığı 3-5 mm dir. Güneş ışınları kesinlikle zarar vermez. Darbe emici özelliği sayesinde vurmalara çarpmalara karşı dayanıklıdır. Sudan nemden etkilenmez. Mutfak tezgahlarında banyolarda kullanılabilir. Ölçüleri ortalama 133 x 285 cm dir. Tabaka halindedir. Uygulama hızı yüksektir. B2 alev almaz iletmezliğe sahiiptir. Yıkanır silinir. Bakım Gerektirmez. Kansorejen madde veya sağlığa zararlı hiçbir madde içermez. Çevre dostudur. Uygulaması için vida dübel yeterlidir. Tavan yüzeylerine uygulanabilir. Yapısı esnektir. Oval bölgelere uygulanabilir. Tüm panellerde desen devamlılığı mevcuttur derz sıkıntısı yaşatmaz. Uygulama sonrası istenilen renge boyanır.   Teknik Detay Standart Birim Değerleri Çekme Dayanımı ISO 527 MPa 39 Elastik Modülü – Çekme ISO 527 MPa 5246 Çekme Uzaması ISO 527 % 1,81 Eğilme Dayanımı ISO 178 MPa 157 Elastik Modülü – Eğilme ISO 178 MPa 7030 Eğilme Uzaması ISO 178 % 4,87 Izod Darbe Dayanımı ISO 180 kj/m2 55 LOI-Limit Oxygen Index ISO 4586 % 26 Uygulama malzemeleri yanında ücretsiz gönderilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × three =

WhatsApp chat